16070

TE KOOP | Droomhuis De Kastanje

Een grote droom wordt waargemaakt wanneer u besluit om zelf een woning te gaan bouwen. We willen u inspireren door middel van deze woning. De woning ligt in Waterrijk, een onderdeel van Meerhoven. De kavels zijn omringd door authentieke bomen of aangelegde boomgaarden. Dit betekent wonen in het groen op een goed te bereiken plek, met veel ruimte om te spelen, wandelen en alle voorzieningen dichtbij.

 

1. De basis van de woning is ontstaan vanuit een basement van 14 x 15m, deze is 370mm hoog. Het woonprogramma ligt dus iets verhoogd ten opzichte van het maaiveld. Dit zorgt voor meer privacy en geeft de woning een statige uitstraling.
2. Aan de tuinzijde (zuid georiënteerd) is er ruimte gemaakt voor een groot terras dat 370mm hoger ligt dan de tuin.
3. De buurkavels mogen worden bebouwd op 1,5m van de erfgrens met een bouwhoogte van 10m. De woning heeft daarom een stevige en gesloten

De binnenkant, die ontstaat door het spelen met de massa, is juist transparant. Dit zorgt voor veel lichtinval en veel contact tussen de ruimtes onderling.4. In de achtergevel is één gevel 0,9m naar binnen geschoven. Hier ontstaat extra ruimte op het terras en de aanleiding voor de eventuele pergola, die ook als zonwering kan dienen.

 

5. Een derde volume verbindt het geheel. Hier bevindt zich de entree van de woning. Hierdoor ontstaan twee patio’s.
6. In de patio’s zijn 2 zijgevels 0,9m verschoven voor extra ruimte en een intieme ruimtebeleving.

7. De pui van voordeur heeft als accent een houtbekleding.
8. Het resultaat is een huis waarin gewoond wordt rondom de patio’s. Er zijn veel zichtlijnen tussen de verschillende ruimtes in de woning.

Lees Meer
Sluiten